Over Ivo

Als ik aan het fotograferen ben, dan staat de tijd even stil. De nieuwsgierigheid naar iemand, wint het van al het andere. Ondertussen heb ik ruime ervaring om diegenen die normaal niet zo snel voor de camera staan, te portretteren. Ik probeer een foto te maken die bij diegene past, hierdoor is het resultaat ook iedere keer anders. Met de foto’s wil ik verbinden: door de ander te zien kunnen we elkaar of situaties beter begrijpen.

Mijn foto’s, maak ik voor zowel particulieren, de zakelijke markt als non-profit organisaties. Naast portretten, maak ik ook vrij werk. Vaak probeer ik mensen of sociaal maatschappelijke thema’s, waarvan ik vind dat ze aandacht verdienen, letterlijk van een andere kant te belichten. Onder het kopje ‘series’, elders op deze website, is dit vrije werk terug te vinden.

Qua fotografie opleidingen heb ik onder andere de opleiding tot vakfotograaf gevolgd bij de Fotovakschool, aangevuld met diverse masterclasses. Sinds 2020 geef ik ook les in fotografie, zowel individueel als groepen bij de Nederlandse academie voor beeldcreatie.

Contactgegevens

Email: info{@}ivodehaard.nl

Tel: +316-55966095 

Locatie studio: Elst (Ut)

Instagram: photo_ivo

Publicaties

Na twee decennia te hebben gewerkt voor Defensie heb ik mijn belevenissen als reservist- militair gebundeld in ‘Met open vizier, Van Amersfoort tot Timboektoe‘.

Exposities

Helmen vol Verhalen zie https://www.helmenvolverhalen.nl/

Veteraneninstituut met de serie Na de Missie (in voorbereiding)