In 2005 ben ik gestart aan de Koninklijke Militaire School (KMS) om opgeleid te worden tot sergeant. Na het afronden van de KMS heb ik de Genie opleiding gevolgd. Dit onderdeel richt zich, onder andere, op gevecht ondersteunende- en constructietaken.

In 2009 en 2012 ben ik, met twee verschillende eenheden naar Afghanistan geweest. In 2009 als commandant van een searchteams, waar ik de leiding had over een groep militairen om search taken uit te voeren. We controleerden personen, voertuigen en wegen op de aanwezigheid van(geïmproviseerde) explosieven. Dit voor de veiligheid van eigen troepen en van de lokale bevolking.

Uiteraard zijn er momenten die je altijd bij zullen blijven. Naast de heftige zaken als raketaanslagen en IED-ontploffingen ook momenten die het verschil tussen de rijk en arm in de wereld tonen. Zo waren te gast bij een huis van een welgestelde Afghaanse familie. Er hingen lamparmaturen aan de muur, terwijl er geen stroom in het huis was. Deze familie had ‘aanzien’ door de aanwezigheid van niet werkende lampen.

Na mijn missie in 2009 heb ik, na een opleiding, mijn carrière vervolgd bij een constructie-eenheid. Hiermee ben ik in 2012 op missie geweest. Hierna heb ik een instructeursfunctie vervuld als instructeur bouwtechniek. Gedurende deze functie groeide het gevoel dat ik, met het vaderschap op komst, er voor mijn gezin moest zijn. In 2017 heb ik het groene pak uitgetrokken. Als ik terugkijk voel ik me vooral trots op een mooie tijd bij een goede werkgever.

Na een periode als werkvoorbereider bij een bouwbedrijf te hebben gewerkt heb ik begin 2023 een carrière -switch in gang gezet met deeltijdopleiding psychomotorische therapie en een functie op de sportgroep van De Hoogstraat revalidatiecentrum. Het sportieve aspect en de interactie met mensen die een beperking hebben geven me veel voldoening. Momenteel zit ik op een heerlijke plek in een mooie branche. Wellicht is dat in de toekomst te combineren met een baan bij defensie om op deze manier iets terug te kunnen doen.